Bookhaul #18 – bokrea 2015 del 3

20150308_093815OK. Så jag råkade gå en sväng på stan igår, annan stad än hemstaden, och då fanns det ju några bokhandlar som inte besökts för att se om de hade några rea-fynd. Och det fanns det ju. Lyckades komma på en liten jackpot i form av utrensning av en massa böcker till väldigt resonabla priser. Så det blev kanske några fler böcker än jag hade tänkt mig… Om jag inte missat någon så är mitt totala antal bokrea-böcker för 2015 uppe i 32st nu. Oups. Min mor som var med påpekade att jag redan klagat på platsbrist i mina bokhyllor, något som jag inte tycker har med saken att göra. Det sagt så hoppas jag på att kanske kunna ”ge” min far några av dessa som han också vill läsa så att de kan få bo i hans hyllor istället 😉 Vissa av de är faktiskt utvalda av honom (för han vill det motsatta).

 1. Vägen mot Bålberget av Therése Söderlind – har läst mycket gott om denna och när den nu fanns till 30% på reapriset så var det inget att tveka på längre.
 2. Hardball av Sara Paretsky
 3. The Soldier’s Wife av Joanna Trollope – gillade hennes nyversion av Sense & Sensibility så jag är sugen på att testa någon av hennes egna böcker.
 4. Treasure Island av  Robert Louis Stevenson – klassiker är ju alltid intressant.
 5. Gulliver’s Travels av Jonathan Swift – saknad klassiker i egna biblioteket.
 6. Robinson Crusoe av Daniel Defoe – såg någon annan på Instagram som köpt denna och tyckte det var tråkigt att den inte fanns på min lokala bokhandel så blev glad när jag hittade denna nu.
 7. Borgia – Berättelsen om en ondskefull familj av Christopher Hibbert – en faktabok! Har varit intresserad av en bok om familjen Borgia sedan jag såg tv-serien med Jeremy Irons.
 8. The Jewels of Paradise av Donna Leon – en sån där som jag varit sugen på att testa ett tag.
 9. Calico Joe av John Grisham – Grisham är ju sällan fel så det är ju bara att passa på 🙂
 10. huset du älskade av Tatiana de Rosnay – har sett denna på lite olika ställen och varit sugen så när priset var på den här nivån kändes inte som om det var något att tänka på direkt.
 11. Människor som haft fel av Kalle Lind – dels brukar han vara rolig och dels så tyckte jag titeln i sig var rolig.
 12. Broken Harbour av Tana French – det är ju bara konstigt att jag inte tidigare läst någon av dessa deckare som utspelar sig i Dublin.
 13. The charming quirks of others av Alexander McCall Smith – ett sånt där säkert kort för en mysig läsupplevelse.
 14. Sonata for Miriam av Linda Olsson – hörde en intervju med henne på radion för ett par år sedan och tänkte att henne måste jag testa med tanke på hennes intressanta arbetssätt att växla mellan att skriva på svenska och engelska. Sen har jag glömt bort och nu hittade jag denna på rean.
 15. The short second life of Bree Tanner av Stephanie Meyer – hör ju lite till Twilight-böckerna men har inte läst den så tänkte passa på.

Nu får jag inte gå in på någon bokhandel vare sig på nätet eller i en fysisk på ett tag, det klarar inte plånboken. Men iofs är det ju lite födelsedagar som dyker upp inom kort… 😉

 

 

2 reaktioner på ”Bookhaul #18 – bokrea 2015 del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s