En smakebit på søndag: Gräspojken

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Dagens smakebit är hämtad ur Gräspojken av Christer Lundberg. Christer är känd från bland annat P3 programmet med samma namn och som medverkare i På Spåret. Boken är en uppväxtskildring från Göteborg på 80-talet. Den ska vara en blandning av fiktion och inslag från självupplevda saker. Huvudpersonen Kalle är 12 år och denna smakebit är precis från när mamman lämnat familjen för att flytta till Indien. Samtidigt upptäcker Kalle att det i hans fågels fröblandning finns det  hampafrön…

17450506Internet fanns inte när jag växte upp, det var helt enkelt inte uppfunnet. Ville man veta något intressant kunde man varken googla eller dra i flashbacktrådar. Man var tvungen att fråga. Eller gå till ett bibliotek.

Sakerna jag ville veta efter att vi kommit hem från stugan kändes definitivt inte som sådant man borde fråga om: ”Ursäkta mig fröken, hur odlar man hasch i ett fönster?” ”Farsan, vet du om cannabisfröna jag tryckte ner i mina blomkrukor bör ha mycket eller lite vatten?”

s. 33

6 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Gräspojken

  1. Pingback: Gräspojken av Christer Lundberg | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s