Bokbloggsjerka 9-12 januari

Dags för årets första bokbloggsjerka, så här säger Annika:
Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?
Som den tv-serieknarkare jag är så har jag alldeles för många tips att komma med. Allt beror ju på humör och liknande. Vissa ser jag så snart de kommer ut och vissa sparar jag så jag kan maratontitta. Vissa serier kollar jag koncentrerat på, andra tittar jag medans jag stickar, virkar, syr eller liknande.
Annika kommer ju själv med några utmärkta tips, har sett allt utom OITNB, så tar inte med de här. Begränsar mig också lite till sådant som faktiskt går just nu, dvs inte nedlagda serier för då kommer det aldrig ta slut. Plus att jag håller mig till sådant jag började titta på förra året, började räkna upp för mycket annat bra.
Vi har de lite övernaturliga serierna som Gotham (staden före Batman, ja eller han är med som barn), Sleepy Hollow, Salem, Penny Dreadful, Agents of S.H.I.E.L.D. och Constantine.
Vi har de mer brottcentrerade serierna som How to get away with murder, Scorpion (”based on the true stroy of Walter O’Brien”), Elementary (var skeptisk men har blivit övertygad om serien, även om den i min hjärna inte är ”riktig” Sherlock på samma sätt som den brittiska med det namnet) och The Good Wife.
Historiskt baserade/kostymdrama: The Musketeers (tyvärr är inte Peter Capaldi med i säsong två som drar igång nu, han är väl för upptagen med att spela The Doctor), Atlantis, Marco Polo, Outlander, Turn och Reign.
I lite blandat övrigt hittar vi: The Affair, Kingdom (trodde inte jag skulle gilla och rekommendera en serie baserad kring MMA fighters, men låt inte det avskräcka! riktigt bra).
Det finns som sagt ett antal och jag skulle säkert lista en del andra om ett tag när tv-säsongen dragit igång ordentligt, men jag försökte hålla antalet nere 🙂

26 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 9-12 januari

  1. Jag hade svårt att tipsa om serier ( har tipsat om Supernatural ) så många gånger så det blev tips om kommande böcker istället 🙂
    Penny Dreadful har jag dock aldrig tittat på, känner att den nog kan passa mig 🙂

  2. Agents of S.H.I.E.L.D. fick vara med hos mig också 🙂 Elementary har jag tyckt om, men tror de bytte sändningstid så att jag tappade bort den. Outlander vill jag se, men jag väntar nog tills den kommer som DVD så att jag kan sträcktitta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s