Tematrio – Räkneord

4d88e-tematrioDags för ny tematrio hos Lyran och så här säger hon denna vecka:

Jag är helt dagvill så här inför Bokmässan. Igår skrev jag om tisdagslyriken och höll helt på att missa Tematrion. Därför blir det ett lite lättare tema idag – räkneord. Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller räkneord.

Helt klart ett lättare ämne än grammatiken vi kört de senaste veckorna.

1. Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut Jr.  Har inte läst denna klassiker än men den står snällt i bokhyllan och väntar på mig.

2. Tio små negerpojkar av Agatha Christie (ja jag vet att den bytt namn i senare upplaga), klassiker på slutna rummet principen, tio människor på en ö som börjar dö en efter en.

3. Explosive Eighteen av Janet Evanovich, alla böckerna om Stephanie Plum har räkneord i sig så att man lätt vet vilken bok i ordningen det är, har fortfarande inte börjat läsa serien, men snart så

17 reaktioner på ”Tematrio – Räkneord

  1. Slakthus 5 har jag tänkt läsa i evigheter men inte kommit mig för. Varför vet jag inte, att döma av vad jag har hört om boken borde den vara i min smak.

  2. Den första har jag inte läst, men borde kanske. Den andra har jag läst och gillade, typisk Agatha Christie, hög kvalitet! Den tredje är en serie jag så gärna skulle vilja läsa, men jag orkar inte läsa den på engelska och den verkar inte vara översatt till svenska…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s