#semester – #sommarlovmedkulturkollo

Tänkte att jag hoppar på Kulturkollos sommarlovsutmaning för att fortsätta få lite inspiration till att blogga, vi får se hur länge det varar och hur nitisk jag blir 🙂 Dagens ord är semester. Tänkte att jag tar med er på min senaste lilla semestertur som var nu över midsommarhelgen. Jag var nämligen i en av mina favoritstäder på denna jord, Köpenhamn. Kom fram i torsdags kväll och åkte hem igår kväll, ganska lagom faktiskt.

wpid-img_20150618_214318.jpgInledde med ett trevlig besök på Tivoli med lite god mat. Är fint att bara strosa omkring här och insupa stämningen.

wpid-img_20150619_220518.jpgDag två blev premiärbesök på Louisiana för mig, men förhoppningsvis inte sista gången. Fantastiskt ställe om man gillar konst som jag gör. Peter Doig imponerade nog allra mest skulle jag säga. Sedan blev det en tur till Faraos Cigarrer, ett måste i Köpenhamn för mig. Lyckades hitta ett Get Fussy album som jag inte hade så det var extra kul. Hittade också en utförsälning av böcker som råkade besökas. Engelska böckerna hade tom bättre pris än detta 🙂

wpid-img_20150620_225814.jpgDag tre blev en annan premiär nämligen Glyptoteket. Mycket häftigt, rekommenderar verkligen. Skulle också gärna besöka igen. Dagen avslutades på Bakken. Det blev ett kärt återseende i solsken med inmundigande av obligatoriska æbleskiver och Rutschebanan.

wpid-img_20150621_220424.jpgDag fyra blev en strosdag på Strøget och ytterligare en liten sväng på Tivoli innan det var dags att sätta sig på tåget hem igen. Längtar redan tillbaka.

 

2 reaktioner på ”#semester – #sommarlovmedkulturkollo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s