En smakebit på søndag: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Får önska Glad Mors-dag till alla mödrar där ute. Har redan firat min mor lite nu på morgonen och senare idag ska vi iväg och fira mormor också. Inte så mycket lästid med andra ord men en trevlig söndag ändå 🙂

Dagens smakebit är hämtad ur The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon. Boken handlar om 15-årige Christopher som har Aspergers. Han gillar matte och listor, han har svårt att förstå andra människor och gillar inte att någon rör vid honom. Boken är skriven ur hans prespektiv och handlar om hur hans grannes hund hittas mördad och Christopher bestämmer sig för att ta reda på vem mördaren är.

152878I’m not a spazzer, which means spastic, not like Francis, who is a spazzer, and even though I probably won’t become an astronaut I am going to go to university and study Mathematics, or Physics, or Physics and Mathematics (which is a Joint Honour School), because I like mathematics and physics and I’m very good at them. But Terry won’t go to university. Father says Terry is most likely to end up in prison.

Terry has a tattoo on his arm of a heart-shape with a knife through the middle of it.

But this is what is called a digression, and now I am going to go back to the fact that it was a Good Day.

s.33

26 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

  1. Har läst den här ett par gånger, som bokcirkelbok och kurslitt, och båda gångerna tyckte jag om första hälften, sen började jag att irritera mig på språket… Men har varit ganska ensam om det, så hoppas det inte blir samma för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s