Top Ten Tuesday v32

Återigen tisdag och återigen dags för en Top Ten Tuesday utmaning från The Broke and the Bookish. Denna vecka handlar det om böcker som vi inte kunnat få nog av och önskade hade en uppföljare. ”Top Ten Books I Wish Had Sequels.”
1. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Ja jag vet att vi redan fått följa hela hans liv men jag skulle gladeligen läsa en bok till om Allan och hans vänner och äventyr. 
2. Pride and Prejudice av Jane Austen. Skulle så gärna ha velat veta vad som hände sedan med allihopa.
3. The Book Thief av Markus Zusak. 
4. The Pillars of the Earth av Ken Follett. Ja, jag vet att det tekniskt sett finns en uppföljare i World Without End, men den utspelar sig ca 200 år senare och även om det är en riktig tegelsten hade jag gärna läst mer om dessa karaktärer och deras öden.
5. Ivanhoe av Sir Walter Scott. Man vill ju bara ha mer när man läser denna. 
6. One Day av David Nicholls hade också gärna fått ha en fortsättning. Kanske skulle kräva lite annat upplägg, men ändå.
7. Fuskar lite och säger The Parasol Protectorate-serien av Gail Carriger. Jag hade gärna sett fler än de fem böcker som är.
Och där får jag nog ge upp denna gången. För vissa böcker, även om man älskar dem så vill man inte ha mer då det skulle förstöra det som redan är. 
Hade en hel del böcker som jag först kom att tänka på och sedan insåg att det faktiskt redan fanns en uppföljare. (Både mig veterligt och som jag upptäckte när jag Goodreads kollade.)

2 reaktioner på ”Top Ten Tuesday v32

  1. Åh, jag känner igen mig – har läst både 1,2,3 och 6, håller dock med dig när du säger att vissa böcker vill man lämna "orörda" precis som de är. Är därför osäker på om jag skulle vilja ha någon uppföljare av de eller inte… 🙂

  2. Precis, sedan är det ju ibland så också att det märks väldigt tydligt om en författare tvingats in i att skriva en uppföljare som inte alls var tänkt, oftast blir det ju inte lika bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s