En smakebit på søndag: Voyager

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Dagens smakebit är hämtad ur Voyager av Diana Gabaldon, bok #3 i Outlander-serien. Kunde ju inte låta bli att börja läsa den igen nu när tv-serien har börjat visas igen. Plus att jag kämpat med en dunderförkylning de senaste dagarna så jag har inte haft så mycket val än att ta det lugnt vilket gjort att jag haft ro i kroppen att läsa på annat sätt än jag haft på länge. Det är svårt att säga så mycket om den här smakbiten utan att spoila någonting så jag lämnar er helt enkelt bara med er.

10987”I wish to speak to MacKenzie. Alone.”

Lady Dunsany looked distinctly out of place in the stable. Small, plump, and impeccable in black linen, she looked like a china ornament, removed from its spot of cherished safety on the mantelpiece, and in imminent and constant peril of breakage, here in this world of rough animals and unshaven men.

Hughes, with a glance of complete astinishment at his mistress, bowed and ugged at his forelock before retreating to his den behind the tack room, leaving MacKenzie face-to-face with her.

s. 228

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s