The Charming Quirks of Others av Alexander McCall Smith

9144181Det här är en liten charmerande historia av McCall Smith. Det är nummer sju i serien om Isabel Dalhousie, men den första jag läser. Isabel är filosof i Edinburgh och arbetar som redaktör på en filosofisk tidskrift. Hon har en liten son och en fästman som arbetar som musiker. Isabel har en niece som äger en delikatessbutik där Isabel ibland jobbar extra.

Jag har sett väldigt blandade åsikter om denna, och det är nog verkligen en sån man antingen älskar eller inte gillar alls. Isabel tenderar nämligen att zona ut och göra filosofiska utläggningar i huvudet eller avbryta andra när de pratar med mer eller mindre relevanta observationer. Jag hör till de som gillar detta. Jag faller ju också gärna pladask för att den utspelar sig i Edinburgh, en av mina absoluta favoritstäder.

Själva storyn i denna då? Isabel blir ombedd att undersöka de tre toppkandidaterna för posten som rektor på en pojkskola i staden. Då hon rör sig i stora sociala cirklar är det inte svårt för henne att göra diskreta efterforskningar. Hon har även lite strul med artiklar till hennes tidning och lite privata problem. Allt småputtrar på i ganska jämn takt, det är ingen spänningsroman samtidigt som jag har lite svårt att lägga den ifrån mig.

Det är charmigt och trevligt och en perfekt bok att läsa när man letar efter något lite mer lättsmält att underhålla sig med. Rekommenderas!

En smakbit ur boken hittar du här.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Originaltitel
Översättning
Serie The Sunday Philosophy Club alt. Isabel Dalhousie #7
ISBN 9780349123127

En reaktion på ”The Charming Quirks of Others av Alexander McCall Smith

  1. Pingback: Tematrio – Huvudstäder | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s