En smakebit på søndag: The Color Purple

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Idag blir det en sen smakebit eftersom vi firat min födelsedag som var i veckan och pappa som fyller nästa vecka. Mycket god mat, tårtor och tid tillbringad med nära och kära, med andra ord fantastiskt firande 🙂 Och nej, inga böcker i år, men presentkort som skulle kunna användas till det om jag så önskar 🙂 Men efter 33 inhandlade på årets rea så känns det som om jag har lite att läsa just nu:)

En av böckerna jag läser just nu är The Color Purple av Alice Walker. Har inte kommit så långt än i denna bok om en fattig svart kvinna i den amerikanska södern som inte har det lätt i livet. Som läsare kastas en direkt in i handlingen som är skriven som blev i talspråk, med en våldsam fader som utnyttjar sina döttrar.

1100590I think she mine. My heart say she mine. But I don’t know she mine. If she mine, her name Olivia. I embroder Olivia in the seat of all her daidies. I embrody lot of little stars and flowers too. He took the daidies when he took her. She was bout two month old. Now she bout six.

s. 14

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Color Purple

  1. Bästa att få fira och umgås med nära och kära 🙂
    Den här boken har jag velat läsa i år och dar, bokstavligen. Filmen har jag inte heller sett, men en dag så 🙂 Tack för smakbiten 🙂

  2. ”The Color Purple” er så nydelig og så trist! Jeg har lyst til å lese den igjen, igjen og igjen… Anbefaler filmen også!

  3. Har inte läst boken, det vet jag med bestämdhet. Om jag sett filmen är jag inte säker på. Alltså köpte jag den för ett tag sedan. Nu när jag blev påmind så funderar jag på om jag kanske skulle se den i dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s