En smakebit på søndag: The Charming Quirks of Others

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Dagens smakebit är hämtad ur The Charming Quirks of Others – An Isabel Dalhousie Novel av Alexander McCall Smith. Det här är bok #7 om Isabel Dalhousie som bor i Edinburgh och jobbar som redaktör på en filosofisk tidning. Det kommer många inlägg som nedan med språkliga utvikningar och tankar, som nedan, och jag gillar det. Har förstått att inte alla gör det. Lite lagom pysmysig som McCall Smiths böcker brukar vara. Och Edinburgh är ju aldrig fel.

Isabel lever med sin fästman och lille son i ett hus, har en hushållerska, Grace. Det är även därifrån hon redigerar tidningen. Hon ”hjälper” även till med lite problem som människor kommer med i olika sammanhang. Inte riktigt detektiv, men nästan.

9144181‘On the pond. There are ducks on the pond. There are fish in it.’ Even as she spoke, Isabel had no idea why she was being so pedantic, and she looked at Grace apologetically. But, Grace, perhaps not noticing the correction, in her turn simply corrected Isabel. ‘There are no fish left,’ she said. ‘The ducks have eaten them all.’

s. 129

27 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Charming Quirks of Others

  1. Tack för smakbiten. Jag har fått tag på ganska många böcker av denne författare på second hand, men än har jag inte börjat läsa någon.

  2. Jag köpte första delen i Damernas detektivbyrå för ett tag sedan, men har inte läst den än. Annars har jag inte läst något av Alexander McCall Smith.

  3. Jeg har lest noen bøker at denne forfatteren før! Serien om damenes detektivbyrå nr. 1 😀 Sjarmerende bøker, jeg burde kanskje sjekke ut denne serien også, hvis den er like søt som serien jeg nevnte? 🙂

  4. Jag gillar Alexander MacCall Smith, men han skriver så många böcker så att jag har svårt att hänga med i svängarna. 🙂 Tack för smakebiten. Jag kommer att titta närmare på denna bok.

  5. Pingback: The Charming Quirks of Others av Alexander McCall Smith | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s