En smakebit på søndag: The Gospel of Loki

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Dagens smakebit ur The Gospel of Loki av Joanne M. Harris. Den här boken har jag varit sugen på ett bra tag, av två olika anledningar. För det första så har jag tänkt länge att jag borde läsa något av Harris igen, det var länge sedan jag sträckläste mig igenom hennes mattrilogi (Chocolat, Blackberry Wine, Five Quarters of the Orange). För det andra, nordisk mytologi!!! Älskar hela alltet sedan jag var liten och pappa läste flera varianter som godnattsagor. Hon gör lite småfel men det stör mig inte så mycket, njuter av att Loke (eller Loki som han får heta på engelska) får stå i centrum (även om jag inte riktigt kan få ut bilden av Tom Hiddleston ur mitt huvud trots att beskrivningen som Harris gör inte alls är som hans version på film).

Detta är alltså Lokes version av berättelserna om asarna.

22888103I’m telling you this so you’ll understand why I did the things I did. I think you’ll agree I had no choice; it was the only way I could retain what little self-respect I had. There’s such purity in revenge, unlike those other emotions I’d had to endure in Odin’s world.

s. 75

9 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Gospel of Loki

    • Ja, blir väldigt sugen på att läsa Eddan som jag inte läst själv utan bara haft som godnattsagor av pappa 🙂 Halvvägs igenom denna gillar jag den skarpt, rekommenderas!

  1. Det här låter ju onekligen som en spännande bok. Nordisk mytologi (eller egentligen vilken mytologi som helst) har alltid intresserat mig.

  2. Pingback: The Gospel of Loki av Joanne M. Harris | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s