Tematrio – Julböcker

temajulklappSå är det dags för en tematrio igen. Så här säger Lyran  denna vecka:

 Det har inte blivit mycket skrivet om julen på bloggen i år, hoppas nästa vinter blir lite bättre. Men så här 2 ynka dagar innan dopparedan kan vi väl ha ett litet jultema. Berätta om tre bra böcker som handlar om julen!

1. Först julböckernas julbok enligt mig nämligen A Christmas Carol (En julsaga) av Charles Dickens. Scrooge, Tiny Tim och de olika julvåldnaderna skapar tillslut en riktig härlig julstämning.

2. The Great Christmas Knif Off av Alexandra Brown läser jag just nu (är ca halvvägs igenom). Utspelar sig precis innan jul och det känns som om det kommer kunna ge julstämning. Sybil håller fortfarande på att komma över att ha blivit lämnad vid altaret ett halvår tidigare och resten av hennes liv är inte heller direkt tiptop. Hon har nu gett sig iväg till en liten by på engelska landsbygden för att hälsa på en kompis som precis flyttat dit.

3. Christmas Fairytales av Nora Roberts har jag inte läst än men den är i min julläsningshög i år, så hoppas på att den ger julstämning. Titeln låter ju så iaf 🙂 Ska handla om lite matchmakeing av en morfar (farfar?) i juletid.

8 reaktioner på ”Tematrio – Julböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s