Julens läsning 2014 – En enkät

Jag blev taggat av Zelly för några dagar sedan. Tack så mycket 🙂

  1. Julen närmar sig alltså med stormsteg. Vilka/vilken bok önskar du dig i julklapp?

Eftersom min samling börjar bli ganska stor och att den på vissa sätt går in i min fars på samma sätt som hans går in i min så är det svårt att köpa böcker till mig. Har en wish-list på Goodreads som jag brukar hålla färsk och uppdaterad för  att kunna referera till den. Där finns för närvarande 38 böcker…

  1. Har du något bra tips på en riktigt bra bok att ge bort i julklapp? Det går bra med flera tips fördelat på genre också om du har många idéer.

Oj, det är ju jättesvårt, det beror ju helt på vem det är som ska få boken. Lite mer allmänna tips kan vara Boktjuven av Markus Zusak, The Woman Who Walked Into Doors av Roddy Doyle och Städer av Maxim Grigoriev.

  1. Många ser till att ordna julläsningen på egen hand för att se till att vara på den säkra sidan och få läsa det man vill och inte bara det som den nyckfulle tomten kommer med. Har du planerat din julläsning? Kanske sparat någon godbit eller köpt hem enbart för att förgylla din jul och nyårshelg?

Jag har faktiskt i år köpt hem lite böcker med juliga teman att läsa under julen. Sedan kan en ju alltid ladda ned saker till plattan att läsa.

  1. Julen är ju en social högtid med släkt och familj i centrum. Hur gör man då för att hitta lästiden? Har du någon bra ursäkt för att slippa ifrån sällskapsspel och grönkål och få läsa en stund i lugn och ro?

För mig brukar det bli vissa dagar med familj och vänner på det sättet och då får de faktiskt 100%. Är jag ”bara” hos mina föräldrar brukar både pappa och jag vilja ha lite lästid på eftermiddagen och mamma brukar ta en liten slummer då. Annars läser jag mycket på kvällar och nätter 🙂

  1. Många läser höstens pristagare, typ Nobel eller Augustpris, under julen. Brukar du göra det?

Nej egentligen inte. Jag läser det som faller mig in att läsa, planerar aldrig efter pris på det sättet. Bortsett från att jag brukar önska mig Man Booker vinnaren/shortlisted.

  1. Brukar du läsa någon särskild bok eller bokgenre för att komma i julstämning? 

Oftast inte men i år satsar jag på lite mer lättsmält, romantiskt och juligt:)

  1. Finns det någonting du absolut INTE vill ha i julklapp?

Får en en present ska en vara glad och tacksam, men jag skulle ha lite svårt att få in fler husgeråd i mina skåp, det är ganska fullt med både grytor och muggar.

  1. Vad är det godaste tilltugget till en bok under julen?

Vår hemgjorda nöt och mandelfria dajm, lite krispig chokladkola med påpenslat choklattäcke. Yummy!

  1. Har du något speciellt minne av en fantastisk läsupplevelse från någon tidigare jul?

Faktiskt de år pappa fått för sig att läsa julevangeliet. Han läser på ett speciellt sätt och det är inte ofta jag som vuxen får chansen att ta del av det så det är alltid trevlig och mysigt.

  1. Finns det något speciellt du har som tradition att läsa varje jul?

Nej. Det brukar vara olika jämt. Har ett par gånger läst Dickens Julsaga till jul men det blev aldrig någon riktig tradition av det hela.

Det känns som om de flesta redan gjort denna så taggar ingen speciellt utan säger God Jul till alla och hoppa gärna på om du inte redan gjort den 🙂

2 reaktioner på ”Julens läsning 2014 – En enkät

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s