En smakebit på søndag: Waistcoats & Weaponry

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Eftersom jag fortfarande läser både Carthage och Frälsaren så tänkte jag ge en liten smakebit från en bok som jag stack emellan med i veckan när den damp ned i min brevlåda, nämligen Waistcoats & Weaponry av Gail Carriger.

Detta är den tredje boken av tänkta fyra i Finishing School serien som handlar om en spionskola för flickor i ett victorianskt steam punk Storbritannien. I centrum står Sophronia och hennes vänner. I denna del får vi ännu mer kopplingar än vad vi hittills fått till Carrigers andra serie, The Parasol Protectorate, som utspelar sig några årtionden längre fram.

När vi kommer in i boken håller flickorna på att förbereda sig inför Sophronias brors förlovningsmaskerad.  Smakebiten är hämtad från sidan 93.

20617170‘Well,’ sniffed Petunia, ‘I suppose we should be glad you didn’t actually don masculine attire.’

Sophronia blinked at her. Yes, yes you should. She said, ‘Oh, dear, do you think this is too plain?’

‘Of course it’s too plain!’

‘I was thinking of your finer feelings, sister dear. I wouldn’t want to distract the gentlemen. After all, I’m not officially out yet. You’re on the market; you should have first crack.’

‘Oh, well, that’s very thoughtful, Sophronia.’ Petunia fluffed the skirts of her shepardess outfit, trying not to look pleased by the consideration.

Hoppas ni alla har en trevlig söndag!

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Waistcoats & Weaponry

  1. Begge seriene havnet på leselisten min da jeg leste ”victorianskt steam punk Storbritannien” 🙂 Ønsker deg en fin adventssøndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s