20 snabba i höstmörkret

Tror denna enkät startade inne hos Enligt O i veckan. Där finns i alla fall en hel del länkar till denna samlade om ni är nyfikna.

Augustpriset eller Nobelpriset? Om jag nu måste välja en av de. Egentligen skulle jag svara Man Booker.

Malala Yousafzai eller Patrick Modiano? Känns inte som om det är något att riktigt fundera över med tanke på vad hon varit med om.

Hungerspelen eller Hobbit? Jag gillar hungerspelen men det är svårt att slå farbror Tolkien.

Horace Engdahl eller Peter Englund? Egentligen är jag ganska neutral i frågan mellan dessa men Englund vinner på att jag läst iaf delar av en bok han skrivit.

Snö eller regn? Missförstå mig inte, jag älskar snö. Men snö blir till is, och det gillar jag inte alls. Och det är något extra mysigt med att sitta inne och läsa med regn smattrande mot rutan.

Lussekatter eller pepparkakor? Gillar lussebullar men i rena mängder så är det ingen tävling alls. Plus att pepparkakor fungerar året runt även om de är mest förekommande nu.

Dystopi eller feelgood? Har nog aldrig känt mig sugen på dystopi, däremot blir jag sugen på feelgood med oregelbundna mellanrum.

Lars Kepler eller Camilla Läckberg? Kepler har jag inte läst, så valet blir på grund av hur mycket jag ogillar Läckberg.

Amaryllis eller hyacint? Eftersom jag kan ha lite problem med starka dofter är detta en  nobrainer också.

Pappersbok eller e-bok? Alltid. E-böcker är bra ibland men pappersboken kommer alltid härska i mitt hjärta.

Biografi eller memoar? Är ingen storkonsumtion av någondera men har läst fler av dessa så…

Mia Skäringer eller Lena Dunham? Oj, också något jag är ganska neutral i. Men Dunham verkade så jobbigpå Skavlan häromsistens att hon faller på det.

Glögg eller julmust? Svårt val men julmust fungerar ju i fler sammanhang helt enkelt.

Fredrik Backman eller Lena Andersson? Inte läst någon bok av endera men älskar Backmans blogg.

Tegelstenar eller tunnisar? Tunnisar runt 100-150 sidor känns nästan onödiga att läsa tycker jag. Tacka vet jag något man kan sjunka in i under en längre tid.

Film eller tv-serie? Älskar båda men just nu finns det så grymt många bra tv-serier att tittar jag på något så blir det det.

Netflix eller HBO? Har inte testat någon av dessa men HBO vinner pga programmen jag vet att de har i sitt stall.

En i taget eller slalomläsning? Även om det händer att jag slalomläser nuförtiden så är det oftast en i taget som gäller om det är en bra bok jag läser.

Skratt eller gråt? Skrattar ganska mycket (tack och lov) i den verkliga världen så gillar att få gråta ut till en bok lite då och då.

Julafton eller nyårsafton? Älskar julen! Pyntet, ljusen, färgerna, att umgås i lugn och ro med släkt och vänner jag träffar alltför sällan och lite. Nyårsafton är oftast lite meh för mig och jag är ingen partyprinsessa dirket, mer hemmamys.

6 reaktioner på ”20 snabba i höstmörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s