Smärtans Hus av Jo Nesbø

9789137122984
Jag har nu kommit till den fjärde boken i serien om Harry Hole och jag kan inte annat säga än att jag blir mer och mer fast i den värld som Nesbø bygger upp.
OBS! Det kan förekomma spoilers från tidigare böcker i serien.
I denna bok är det bankrån som står i fokus för Harrys polisiära insatser, även om han egentligen vill fortsätta att utreda mordet på Ellen. Och som oftast så blir även Harrys privatliv inblandat i händelserna. Medans Rakel är i Ryssland och försöker reda ut vårdnadstvisten med sitt ex och träffar Harry på ett gammalt ex, Anna, som strax efteråt hittas död. När någon börjar skicka konstiga mail till Harry börjar han tro att dessa tillsynes skilda händelser kanske har ett samband.
Som vanligt när det gäller Nesbø är det otroligt välskrivet och jag kan inte lägga boken ifrån mig, även om jag egentligen inte skulle kalla det någon spännande bladvändare. Historien och karaktärerna är det som griper tag i mig och jag vill med en gång kasta mig över nästa del i serien så snart jag läst sista sidan i denna.
Rekommenderas till alla som gillar välskrivna deckare som Peter Robinsons serien om DCI Alan Banks eller Ian Rankins serie om Rebus.
Betyg 1 2 4 5
Språk Svenska
Originalspråk Nej
Originaltitel Sorgenfri
Översättning Per Olaisen
Serie Harry Hole #4
ISBN 9789170012181
Här har jag lämnat en liten smakbit ur boken.
Detta är andra boken jag läser i Pocketlovers tre-på-tre utmaning.

7 reaktioner på ”Smärtans Hus av Jo Nesbø

  1. SV: Tack! 😀 Jag rekommenderar starkt att du hittar ljudböckerna på youtube eller via Podcast-funktionen på din mobil! Ibland lyckas man hitta professionella uppläsare men det finns också riktigt fruktansvärda amatörer… Men det beror på hur desperat du är, vad du orkar stå ut med 😉

  2. Jag hitta två böcker på loppis som sen visa sig va typ del 7 och 8 och jag har ingen del innan det.Är de fristående så man kan läsa dessa två el är det dumt att inte börja från början?

    • Det finns vissa trådar som förs vidare som man kanske inte hänger med på om man inte läst innan, motivering till varför vissa karaktärer gör något osv. Men med det sagt så läste jag som första bok i serien Snömannen (nr 7) för ett par år sedan och det funkade alldeles utmärkt ändå. Så bara kör på säger jag 🙂

  3. Pingback: Sammanfattning Oktober 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s