En smakebit på søndag: The Blood of Olympus

Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Denna vecka bjuder jag på en smakbit ur 22740196 av Rick Riordan. Detta är den femte och sista delen i Heroes of Olympus serien, och (kanske?) den sista boken om Percy Jackson. I denna har vi äntligen kommit fram till det stora avgörande slaget med Gaia. Kommer Percy, Annabeth, Jason, Piper, Leo, Nico, Frank, Hazel, Reyna och de andra klara av att besegra henne och rädda jorden från att tas över av monster? Smakbiten är hämtad från sidorna 251-252.

‘Atlantis?’ Jason asked.

‘That’s a myth,’ Percy said.

‘Uh… don’t we deal in myths?’

‘No, I mean it’s a made-up myth. Not, like, an actual true myth.’

‘So this is why Annabeth is the brains of the operation, then?’

‘Shut up, Grace.’

They floated through the broken dome and down into shadows.

 

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Blood of Olympus

  • Ja, jag gillar verkligen Riordans böcker, har läst alla dessa och den första serien om Percy Jackson också. Gillar blandningen av idag och gamla grekiska/romerska gudar.
   Nästa projekt ska tydligen bli om nordiska gudar, så det blir spännande.
   rekommenderar verkligen att testa.

 1. Jeg har sååå lyst til å lese den serien, men føler jeg må gjøre meg ferdig med den første serien om percy jackson. Så skal jeg lese denne serien 🙂 Fin smakebit!

 2. Jag skulle nästan ställa samma fråga som Helena men du har ju svarat henne så bra. Jag läser inte gärna på engelska men som du kanske vet blir 1- 2 delen av dessa översatt i april, så kanske man kan tänka på det då.

 3. Jeg har en nevø som maser på meg for at jeg skal lese denne serien. Jeg leste den første, men så stoppet det opp. For ikke så lenge siden fikk jeg vite at den neste serien skal ha med norrøn mytologi å gjøre, så den må jeg hvertfall lese 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

 4. Pingback: The Blood of Olympus av Rick Riordan | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s