En smakebit på søndag: Lilla Smycket

17902307Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är vanligtsvis Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Men idag är det Astrid Terese som är supervikarie så titta in hos henne för fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.

Denna vecka bjuder jag på en smakbit ur årets nobelpristagare i litteratur, Patrick Modianos bok, Lilla Smycket Smakbiten är hämtad från sidan 76.

Jag hade velat föreslå henne äta middag med mig på kaféet vid Place Blanche. Men jag hade inte tillräckligt med pengar för att bjuda henne. Hon skulle ge sig iväg och jag bli kvar ensam i det här rummet. Det föreföll mig ännu allvarligare än när jag för en stund sedan hade väntat mig att hon skulle låta mig stiga ur taxin.

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Lilla Smycket

  1. Takk for smakebit. Har aldri lest bøker av han. Men nå skal det norske forlaget som tidligere har utgitt bøker av han gi dem ut i nytt opplag. Det blir spennende. Har lest en del om forfatterens bøker etter at han fikk prisen. Bl a at han leses mer i Sverige enn i Norge.

  2. Patrick Modiano har jeg også lyst til å lese noe av. Jeg hadde ikke hørt noe om han før han fikk prisen, og da ble jeg litt nysgjerrig 🙂 Ønsker deg en fin dag!

  3. Pingback: Lilla Smycket av Patrick Modiano | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s