Tematrio – Titeladjektiv

4d88e-tematrioDags för ny tematrio hos Lyran. Så här säger hon denna vecka:

Dags för en ny titelutmaning med grammatiskt tema. Berätta om tre bra böcker med adjektiv i titlarna! (Och håll koll på skillnaden m,ellan adjektiv och adverb så ni inte svarar på någon kommande utmaning 😉

Alltså det här med grammatiska termer, inte min grej. Men förhoppningsvis blir det här rätt.

1. Det broderade hjärtat av Carole Martinez. Har inte läst denna än om jag ska vara ärlig, en sån där medslinkande bok vid 4 för 3 om jag inte missminner mig.

2. Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg. Inte läst denna heller men om allt går enligt planerna så ska den vara läst innan årsskiftet…

3. A long way down av Nick Hornby. Inte hans bästa men Hornby är aldrig direkt dålig. Om fyra människor som möts på ett hustak på nyårsafton.

14 reaktioner på ”Tematrio – Titeladjektiv

  1. Längesen jag var med på tematrio. Funderar på denna, få se om jag får till det med grammatiken. 😉 Göran Rosenbergs bok har jag läst eller rättare sagt lyssnat på och den var otroligt stark.

  2. A Long Way Down har jag läst, men den gjorde inget direkt outplånligt intryck. Kan ha berott på att det var en bokcirkelbok, tycker ibland att det är jobbigt att “tvingas” läsa böcker jag inte är direkt sugen på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s