Bokbloggsjerka 5 september – 8 september

Äntligen fredag och i denna veckas jerka undrar Annika :

Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Jag skulle aldrig kunna somna samtidigt som jag läste, jag har aldrig riktigt förstått hur det går till. Däremot kan böcker, när en har tur, hjälpa till att tysta allt surr i huvudet efter dagen och därigenom göra det lättare att somna när man lägger ifrån sig den. Är det en riktigt bra bok kan problemet med vakenhållande finnas, i meningen att man inte kan lägga den ifrån sig utan måste läsa ”bara lite till”.

Förresten, kanske att jag skulle somna om jag läste en ljudbok, men dels så är ljudböcker till för rörelse enligt mig och dels tror jag nog att hörlurarna skulle hindra mig från att somna mitt i också.

Trevlig helg på er!

19 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 5 september – 8 september

  1. Har inte testat så många ljudböcker än, men jag tror att jag skulle gilla att lyssna i sängen på kvällen, även om det är då jag skriver mycket av mina egna, i tanken alltså.

  2. Jag har heller aldrig somnat med en bok i handen. När ögonen känns tunga så är det tid att släcka lampan och det brukar ofta gå bra. Böcker är utmärkta för att stilla snurr i huvudet, jag använder också böcker för att lugna hjärnan på kvällen.

  3. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening. det känns ovant och skumt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s