Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson

under-vintergatans-alla-stjarnorFick ett mail från författaren i början på sommaren med en förfrågan om jag ville läsa boken, och efter att ha läst beskrivningen så tackade jag ja. Och det är jag jätteglad att jag gjorde, tack snälla Camilla för rec exet 🙂

Emma säger upp sig från sitt prestigefyllda jobb i Stockholm för att flytta till kärleken, amerikanen Eric i London. Väl där blir inte livet direkt som hon tänkt sig och av en slump blir hon tipsad om pilgrimsvandringen El Camino till Santiago de Compostela. Hon bestämmer sig för att ta sig an vandringen under sex veckor.

Boken handlar lika mycket om Emmas inre resa som den yttre resan hon gör i form av vandringen. Även hur andra människor hon möter under vägen påverkas av de unika förhållandena som råder under en pilgrimsvandring. Det märks att författaren själv har gjort denna vandring och vet vad hon pratar om, det skulle vara svårt att fånga den känsla som hon lyckas förmedla utan att ha upplevt det själv. Jag tycker om att gå långpromenader men att göra detta skulle vara långt utanför vad jag skulle klara av men jag kan helt klart förstå lockelsen med att göra en sådan här vandring (även om jag nog skulle vara mer lik Michael än Emma i mitt sätt att genomföra den:)).

Även om jag bitvis kan irrritera mig på Emma och hennes brist på självständighet så kan jag förstå hur hon hamnat i det känslomässiga läge som hon är när vandringen börjar. Boken är skriven på ett mycket målande sätt och jag kan lätt se både platser och karaktärerna framför mig när jag läser.

Ser fram emot att läsa fortsättningen om Emma i kommande böcker.

Rekommenderar att läsa denna på sommaren i en badenbaden eller liknande med en kall tillbringare saft i närheten.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Svenska
Originalspråk Ja
Originaltitel
Serie Ja, #1 i ännu namnlös trilogi om Emma.
ISBN  
 
Fler som bloggat om denna är t ex hyllan, Kattugglan, Mia
Och hos Mia kan ni få en liten smakbit.

 

3 reaktioner på ”Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson

  1. Pingback: Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s