Top Ten Tuesday v30

890bc-toptentuesday2Denna vecka frågar The Broke and the Bookish vem vi skulle ta med till en öde ö:

 Top Ten Characters I Would Want With Me On A Deserted Island (pick based on however you want…skills they would bring, their company…or pure hotness factor :P)

1. Hermione från Harry Potter – hoppas på att hon packat många användbara saker i sin väska, annars kan hon hjälpa till med en hel del annat med all den kunskap hon har.

2. Four/Tobias från Divergent – velade lite mellan honom och Tris men kom fram till att han nog är den bäste att skydda oss vid behov.

3. Jon Snow från A Song of Ice and Fire – han har bra ledaregenskaper så han skulle se till att vi fick saker och ting gjorda som behövdes tillsammans med Hermione. Plus att han och Four nog skulle jobba bra tillsammans. 

4. Katniss från The Hunger Games – kan jaga ned det mesta så att vi har mat. Kan nog slå sig ihop lite med Jon där också.

5. Dr John Watson från Sherlock Holmes – enda läkaren jag kunde komma på. Plus att jag tänker att hans läkarkunskaper nog ändå håller sig ganska väl om man är på en öde ö, kanske tom bättre med tanke på att han varit militärläkare. Tillsammans med Hermione kan de nog lösa de flesta sådana problem som dyker upp. 

6-7. Fred och George Weasley (Harry Potter) – (kändes ju elakt att inte plocka med båda) är man på en öde ö behöver man någon/gra som kan liva upp stämningen lite. Plus att de är ganska bra på att hjälpa till när det gäller.

8. Lizzie från Pride and Prejudice – hon är bra att kunna se saker från den positiva sidan och är inte rädd för att skita ned sig när det behövs samt är lojal mot de hon tycker om så hon skulle nog kunna hjälpa till med en hel del. Plus att jag tror att vi skulle ha en del att prata om 🙂

9. Jack från The Pillars of the Earth – hade kunnat gå med Tom the Builder här men tror ändå att unge Jack har lite fler byggnadstekniska äss i rockärmen vilket kan vara nyttigt om vi ska bygga någon slags boning. Plus att han är lite bättre på att tänka ”outside the box”. 

10. Robinson Crusoe från boken med samma namn – borde ju rimligtvis ha en hel del bra tips om hur vi ska klara oss.

4 reaktioner på ”Top Ten Tuesday v30

  1. Tänka sig att Katniss och Hermione är så populära 🙂
    Och jo, nog är kanske Jack lite mer nytänkande än Tom. Men jag färgas lite av de vad jag tycker om de som spelar Tom resp. Jack i filmatiseringen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s