Top Ten Tuesday v29

890bc-toptentuesday2Denna vecka behandlar The Broke and the Bookish om andra medier än böcker: Let’s talk about other types of stories! Top Ten Favorite Movies or TV Shows! (can break it down to top ten favorite romance movies or comedy shows etc. etc.) Känner att jag måste avgränsa mig lite här så jag säger:

 Top Ten TV Shows from the last year (2013/14)

1. Supernatural – en favorit sedan många år. Två bröder (Jensen Ackles och Jared Padalecki) som slåss mot övernaturliga varelser av alla de slag. Har även världens charmigaste ängelsidekick (Misha Collins) sedan ett par säsonger i Cass <3. Har haft sina upp och ned sving men är på upp nu känns det som efter senaste säsongsavslutningen.

2. Arrow – så maffigt, varje avsnitt är som en film i sig själv. Bortskämd playboy (Stephen Amell) som blir skeppsbruten på en ö där han lär sig slåss mot diverse onda människor/organisationer och nu är han tillbaka i sin hemstad där han i hemlighet fortsätter slåss mot nya och gamla skurkar, fast med en stadigt växande skara personer som hjälper honom.

3. The Originals – spinoffer brukar väl sällan vara så bra men denna är tom bättre än sitt ursprung (The Vampire Diaries), i alla fall denna säsong. Vampyrer i New Orleans som slåss med/emot häxor, varulvar och människor. 

4. Justified – Raylan Givens (Timothy Olyphant)! Skulle kunna stanna där, han är så awesome. Raylan jobbar som US Marshall i sin gamla hemstad. Lite problematiskt att han har mer eller mindre djupa band till de flesta kriminella organisationer som finns där, inte för att de hindrar honom men det kan göra saker lite mer problematiskt om man säger så. Bygger på en bok (eller böcker?) av Elmore Leonard.

5. Reign – väldigt löst baserat på historien om Mary Queen of Scots (Adelaide Kane). Man tar sig många historiska friheter men det tycker inte jag gör någonting. 

6. Suits – riktigt bra advokatdrama. Om stjärnadvokaten Harvey Specter (Gabriel Macht) som tar sig an den superintelligente Mike ( Patrick J. Adams) som får jobb hos honom trots att han inte är advokat på riktigt.

7. Sons of Anarchy – min kompis lurade min mig på denna och tror det tog ett halvt avsnitt innan jag var fast. Om Jax (Charlie Hunnam) som försöker balansera sitt hemma liv med sitt liv i motorcykelclubben SoA. Det är relationerna som står i centrum i denna och den är så bra gjord.

8. Elementary – ny variant på Sherlock Holmes ( Johnny Lee Miller) där han lever tillsammans med Watson (Lucy Liu) som till en början är hans ”sober companion” men som han sedan lär upp till att hjälpa honom lösa brott tillsammans med NYPD bla.

9. Penny Dreadful – baserat på många olika berättelser och utspelar sig i det victorianska London. T ex hittar vi Dr Frankenstein (Harry Treadaway) och Dorian Gray (Reeve Carney) bland karaktärerna. I centrum står Vanessa (Eva Green) som har en övernaturlig länk till det monster och liknande

10. The Good Wife – advokatdrama där Alicia (Julianna Margulies) tar upp sin karriär efter att ha varit hemma med barnen. Hennes man är den inte helt fläckfrie guvernören (Chris Noth) som både hjälper och stjälper hennes arbete och privatlivet. Senaste säsongen hade oanade chockerande twister så det ska bli spännande att se vad som händer framöver.

Som TV-serie knarkare så känns det som om jag bara skrapat på ytan men men. Försökte också få lite spridning på det hela. Vissa ser jag så snart jag kan alltid men vissa är humörprogram som gärna ses i sträck.

4 reaktioner på ”Top Ten Tuesday v29

  1. Supernatural har blivit en av mina favoritserier under det gångna året. Jag har ännu inte sett säsong 9, utan väntar tills den kommer på DVD (i december – får en pluspoäng för tålamod?).

    Elementary har jag tittat på, men jag har missat väldigt många avsnitt. Annars gillar jag idén.

    • Skulle aldrig ha det tålamodet 🙂 SPN är ju lite svajig över säsongerna och på sätt och vis så borde den ha slutat efter säsong fem, men jag älskar ju den ändå så kommer fortsätta titta tills den läggs ned tror jag 🙂

      Elementery har blivit bättre och bättre tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s