The House of Hades av Rick Riordan

12127810OBS!! Denna recension kommer att innehålla spoilers för föregående delar i serien. Så om du inte läst dem kanske du vill sluta läsa detta inlägg nu.

Förra boken slutade med att Annabeth och Percy föll ned i Tartarus och stora delar av boken får vi följa deras öde och äventyr där på väg mot dödens dörrar. Övriga halvgudar i skaran rör sig mot den plats där dörrarna öppnar sig på jorden och stöter som vanligt på både det ena och det andra på vägen dit. Allt för att kunna stänga dörrarna så att Gaias armé av monster inte kan fortsätta att svämma ut i en intet ont anande värld.

Det är så spännande, och samtidigt är denna kanske den roligaste boken i serien också. Han är verkligen en mästare Riordan på att blanda spänning med humor. Jag gillar också att vi får se mer och mer hur gränserna mellan vem som är ond och vem som är god suddas ut. Bara för att man är monster behöver man ju inte vara ond eller hur? Jag tycker verkligen att Riordan lyckas att skildra halvgudarnas personliga resor på ett ypperligt sätt. De har alla kommit så långt som personer från första boken i den här serien tills nu och det ska bli så spännande att se vart de alla hamnar tillslut. Utan att spoila vem så gillar jag också att Riordan i denna bok presenterar den första karaktären som är gay. Och det känns helt naturligt när det presenteras och när jag tänker tillbaka kan jag se hur många pusselbitar faller på plats till detta avslöjande. Kan inte rekommendera denna serie och Riordan varmt nog till alla som ännu inte testat. Och tro för guds skull inte att du kan vara för gammal för den. Så länge du gillar mytologi så kan jag nästan garantera att du kommer gilla denna serie också.

Nu kan jag knappt bärga mig tills den femte och avslutande delen kommer ut i höst. Plus att jag läst att Riordans nästa serie kommer vara baserad i nordisk mytologi. Kan den komma nu tack! 🙂

Skulle fortfarande rekommendera sträckläsning, som med alla Riordans böcker, med favoritsnacks och dryck nära till hands.

Här kan du läsa en smakbit ur boken.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie The Heroes of Olympus #4
ISBN 9781423146728

En reaktion på ”The House of Hades av Rick Riordan

  1. Pingback: Sammanfattning Juli 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s