The Mark of Athena av Rick Riordan

12127750OBS!! Denna recension kommer att innehålla spoilers för föregående delar i serien. Så om du inte läst dem kanske du vill sluta läsa detta inlägg nu.

I denna bok har alla halvgudar involverade i profetian om de sju äntligen sammanstrålat och de börjar styra kosan mot Europa och det slutgiltiga slaget mot Gaia. Men först är det några saker som måste fixas. Dels måste de hitta Nico och dels måste Annabeth fixa en sak åt sin mamma Athena. En sak som kan vara avgörande i det kommande slaget och något som kan läka såren mellan romarna och grekerna.

Historien fortsätter i samma rasande tempo som de två tidigare delarna och det är minst lika spännande.  En liten sak som stör mig bara är Riordans hattande med Gaia och Gaea mellan böckerna.  Har inte hittat någon s helst förklaring eller motivering till det hela.  Liten miss kan tyckas men då samma karaktär i denna serie ofta har flera namn så känns det synd att han förvirrar där det inte behövs.  Å andra sidan kanske man bara märker det om man läser de precis efter varandra som jag:) I övrigt lyckas han (som vanligt) annars utmärkt att visa på karaktärers dubbla natur och namn utan att tappa tråd eller tempo.

Skulle fortfarande rekommendera sträckläsning med favoritsnacks och dryck nära till hands.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie The Heroes of Olympus #3
ISBN 9781423140603

2 reaktioner på ”The Mark of Athena av Rick Riordan

  1. Har ikke lest denne serien, så hoppet fint over den :p Men er det slik at man må lese den originale serien om Percy Jackson før man leser denne?
    – Siri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s