Bookhaul #9 – nytt begagnat och ett litet teatertips

20140706_111752 Igår togs det en sväng till de södra delarna av Östergötland i form av en tripp till fina Heda marknad. Efter det fortsatte vi till Vadstena för lite Shakeaspeare på Gräsgården. I år ger de Trettondagsafton på ett helt lysande sätt. Rekommenderar alla som har möjlighet att ta sig dit och se. Kommer nog skriva lite mer om den senare då jag planerar att läsa/lyssna om originalet för att kunna göra lite jämförelser.

Men böckerna då? Jo, lite marknadsjippo i Vadstena gav mig chansen att köpa lite böcker från ett Antikvariat som stod där.

Det har kanske inte framgått så mycket här på bloggen hittills men jag älskar historia så när jag såg två av Dick Harrisons böcker på bordet som jag varit sugen på tidigare så kunde jag ju så klart inte låta bli. Gud vill det! och Stora Döden fick följa med hem. Även Koranen i Åke Ohlmarks översättning inhandlades, med lite spännande anteckningar från en tidigare ägare. Historia och religion ligger ju väldigt nära varandra och jag har känt att jag har saknat denna i min bokhylla. Även Sagan om Tolkien av Åke Ohlmarks fick följa med hem. Om Tolkien och om Ohlmarks arbete med översättningen av Sagan om Ringen. Lite lagom nördig bok sådär 🙂 Även ett par klassiker letade sig ned i kassarna; Tristan och Isolde av Joseph Bédler och Decamerone av Boccaccio.

20140706_111551När jag precis skulle till att lämna bokbordet så föll min blick på en samling vackra böcker som stod där. Vid närmare inspektion visade det sig vara en jättefin utgåva av Tusen och en natt som bara inte gick att motstå att ta sig med hem också. Jättefina illustrationer som kanske kan anas i alla fall på den halvdassiga mobilbilden.

Nu återstår bara att försöka hitta plats i bokhyllan för dessa nytillskott, men det är ju en petitess i sammanhanget 🙂

4 reaktioner på ”Bookhaul #9 – nytt begagnat och ett litet teatertips

    • Vadstena för mig är verkligen sommar. Helt fantastisk stad att vandra omkring i 🙂 Plånboken kanske inte var lika förtjust men Harrisonböckerna gjorde jag iaf ett ekonomiskt liksom litterärt fynd i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s