The Lost Hero av Rick Riordan

7736182Äntligen har jag läst lite Rick Riordan igen, jag har saknat hans värld där de gamla grekiska gudarna är verkliga och fortfarande lever och skaffar barn med vanliga dödliga lite till höger och vänster. Barn som sedan tvingas slåss mot monster.
Detta är första delen i den andra serien om Percy Jackson och Camp Halfblood. Den tar vid inte alltför länge efter första serien och inleds med att Percy är försvunnen och Annabeth ger sig ut för att leta efter honom. Samtidigt dyker det upp ett nytt gäng med halvgudar, Jason, Piper och Leo samt den otroligt roliga och våldsamma satyren coach Hedge. De nya halvgudarna har väldigt speciella historier även för att vara halvgudar. Varför vill t ex Jason kalla alla gudarna vid deras romerska namn? Varför hamnar Piper i trubbel hela tiden utan att egentligen göra något? Hur kommer det sig att maskiner liksom pratar med Leo?
Det är nya quests och en blandning av nya och gamla karaktärer när denna serie drar igång. Och jag är lika fast som jag var när jag läste förra serien. Riordan lyckas alltid hålla sig på rätt sida gränsen att det fantsatiska inte blir absurt, förutsatt att man accepterar hela gudar och monster delen förstås 🙂 Slukade denna bok i ett nafs så fort jag fick hem den från biblioteket, och turligt nog låg nästa del redo att läsas med en gång.
Den här boken läses i min mening bäst i ett sträck. Så sätt dig på något bekvämt ställe, bunkra upp med favoritsnacks och dryck och bara njut.
Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie The Heroes of Olympus #1
ISBN 978-1-4231-1339-3

En reaktion på ”The Lost Hero av Rick Riordan

  1. Pingback: Sammanfattning Juni 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s