En smakebit på søndag: Ulysses

1643872Söndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.
En av de böcker jag läser just nu är klassikern Ulysses av James Joyce. Boken är ganska mastig och bitvis lite svårgenomtränglig men den är intressant och bitvis jättebra. Eftersom boken på ett sätt inte handlar om någonting så går det varken att spoila eller skriva någon bra setup för smakbiten men det här är från när vi först träffar Leopold Bloom, en av huvudkaraktärerna.  Smakbiten är hämtad från sidan 53.

Mr Leopold Bloom ate with relish the inner organs of beasts and fowls. He liked thick giblet soup, nutty gizzards, a stuffed roast heart, liver slices fried with crustcrumbs, fried hen-cod’s roe. Most of all he liked grilled mutton kidneys which gave to his palate a fine tang of faintly scented urine.

20 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ulysses

  1. Det här är en klassiker jag tror att jag aldrig kommer ge mig på. Jag skulle vilja, men tror inte att jag klarar av att den inte handlar om något speciellt. Tack för smakbiten.

  2. Pingback: Ulysses av James Joyce | Annas Bokbord

  3. Pingback: Bloomsday 2015 – Repost Ulysses av James Joyce | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s