En smakebit på søndag: Juninatten

220px-Juninatten_posterSöndag igen och dags för En smakebit på søndag. Konceptet är som följer: Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Den som håller i trådarna är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där hittar du fler smakbitar. Den enda regeln som finns är att spoilers undanbedes.
En av de böcker jag läser just nu är Juninatten av Tora Nordström-Bonnier som jag läser som en del av läs ett år utmaningen. Boken som kom att bli en försäljningssuccé är författarens debutroman från 1933. Den kom även att filmatiseras 1940 med Ingrid Bergman i en av rollerna. Romanen handlar om en ung flicka som är kär i en sjöman som skjuter henne. Hon tar sig till Stockholm för att skapa sig ett nytt liv och försöka undkomma det medieintresse som blivit omkring henne.  Smakbiten är hämtad från sidan 174.

Ack, det är ingenting att berätta, sade hon och lade trött ner huvudet mot armen. Och så berättar jag så dåligt… fastän jag försökt gå igenom det för mig själv så många gånger… Men låt mig tänka efter ett slag, så skall jag försöka tala om det. Jag är lite slut nu, förstår ni. Jag bar mig ju så dumt åt på apoteket. Jag fick något slags anfall. Jag tål ingenting sedan i höstas.

27 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Juninatten

  1. Det hørtes ut som en interessant og spenende fortelling. Jeg liker å lese så gamle bøker i blant fordi jeg synes de har et så vakkert språk 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    • Tyvärr vet jag inte om det är det som varit på exet jag läser, det är en inbunden biblioteksbok med bara röd pärm som man ibland gjorde förr. Men håller med om att det är snyggt.

    • Det är ju lite speciellt språk men man kommer in i det efter ett litet tag. Det är ju nästan som att se en av de där filmerna som SVT brukade (gör fortfarande?) visa på eftermiddagarna i svartvitt.

  2. Pingback: Juninatten av Tora Nordstöm-Bonnier | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s