The Invisible Man av H.G. Wells

751812Senaste temat i min IRL bokcirkel var science fiction och lotten föll på mitt val The Invisible Man av H.G. Wells. SciFi är inte en av de genrer jag brukar läsa så mycket av men detta är en intressant klassiker att sätta tänderna i.

Boken utspelar sig i ”nutid”, dvs när boken publicerades i slutet på 1800-talet. Det handlar om en vetenskapsman som kommit på ett sätt att göra sig osynlig. Och efter att ha gjort detta har han kommit på att det kanske inte var den bästa idé han haft. Det finns en mängd oförutsedda problem, t ex blir inte kläder och liknande osynligt när han har de på sig eftersom osynligheten sitter i hans egna celler, men inte minst för att han inte har något sätt att komma tillbaka till sin ursprungliga form.

Jag både gillar och inte gillar denna bok, den är ok men inte så mycket mer för mig. Jag trycker om de psykologiska effekterna av experimentet som lyfts fram, men jag vet inte om det är att vi kan så mycket mer nuförtiden eller om det är meningen att han ska vara osmart för att vara så intelligent men det känns som att många av de problem han stöter på borde varit lätta att förutse. Och han borde definitivt ha förberett sig bättre innan han experimenterade på sig själv, han gjorde ju andra försök innan så det borde inte ha varit så svårt kan man tycka.

Denna bok skulle passa att läsa på ett café eller liknande med lite liv och rörelse omkring.

unnamedNär jag lånade denna på biblioteket så blev jag lite nostalgiskt glad av att se detta, det var inte igår direkt 🙂

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie –
ISBN 9780425021248

2 reaktioner på ”The Invisible Man av H.G. Wells

  1. Pingback: Sammanfattning Maj 2014 | Annas Bokbord

  2. Pingback: Årssammanfattning 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s