The Wicked Girls av Alex Marwood

11940384
Har äntligen tagit tag i och läst denna bok som det skrevs mycket om i höstas på olika bloggar.
För 25 år sedan så begick två unga flickor ett brott som de fängslades för. Idag så ser deras liv väldigt annorlunda ut och hur mycket de än försökt distansera sig från sitt förflutna så kommer det att göra sig påmint på sätt de aldrig skulle kunnat föreställa sig.
Boken påminner mig mycket om en TV-serie jag såg förra året, Ice Cream Girls (som också är en bok men som jag inte läst), även om brotten är olika så är upplägget det samma.

I boken får vi följa två berättelser, dels vad som faktiskt hände så att de hamnade i fängelse på ungdomsvårdsanstalt, och dels det som händer i nutid för att som läsare ha alla pusselbitar när boken är färdigläst.  Jag gillar det här upplägget och Marwood är utan tvekan en skicklig skribent. Men trots skickliga vändningar hit och dit under resans gång som får mig att ifrågasätta det jag trodde mig veta så lämnar ändå slutet mig lite besviken. Inte att det är dirket förutsägbart, men efter att ha haft ett bra flyt genom hela boken så bara sipprar det ut på slutet och jag känner mig inte riktigt tillfredsställd. Rekommenderar att läsa denna en sommarkväll ute på balkong eller altan med en filt i närheten ifall det känns kallt och en kopp te eller två inom räckhåll.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie
ISBN 9780751547986
c8268-sp14Det här är majs bok i Spänningsutmaningen 2014 som hostas av Mia.

7 reaktioner på ”The Wicked Girls av Alex Marwood

    • Kan hålla med om att det var lite rörigt även om jag tror jag höll isär dem när jag läste, det är väl mycket på grund av de omvända rollerna som det blir förvirrande.

  1. Pingback: Sammanfattning Maj 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s