Top Ten Tuesday v 18

24430-toptentuesday2Denna vecka vill The Broke and the Bookish att vi tipsar om något som liknar något annat.

Top Ten Books If You Like X tv show/movie/comic/play etc. (basically any sort of other entertainment)

Lite svårt men ska försöka hålla mig från rena filmatiseringar av en bok eller liknande.

1. Om du gillar Sherlock Holmes (oavsett vilken version egentligen) så rekommenderar jag The Holmes Affair av Graham Moore. Håller på att läsa denna just nu men det jag läst så här långt är bra. Två parallellhistorier, dels får vi följa Arthur Conan Doyle runt sekelskiftet 1900 när han dödat Sherlock Holmes och dels en nutida som har med The Baker Street Irregulars att göra

2. Den här är kanske lite uppenbar men gillar du Veronica Mars på TV och filmen så kommer du gilla henne i  bokform också, The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas och Jennifer Graham. Boken fortsätter ganska snart på filmen.

3. Likaså skulle jag vilja tipsa om att gillar du tv-serien Castle så kommer du gilla böckerna av ”Richard Castle” t ex Heat Wave. Lite om karaktärer och liknande vet du redan om du sett Castle, plus att böckerna blir inspirerade av det som händer i serien, typ.

4. Tyckte du om filmen  The Jane Austen Bookclub (bortser från att det är en bok i grunden) så rekommenderar jag Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald. En svensk tjej åker på långsemester till en liten håla i USA och börjar tipsa folk om böcker. Lite samma känsla tycker jag.

5. Gillade du tv-serien The Tudors? Då skulle jag rekommendera Wolf Hall och Bring Up the Bodies av Hilary Mantel. Utspelar sig vid samma hov men med Henry VIIIs rådgivare mer i centrum än han själv.

Svårt ämne, kommer tyvärr inte på mer just nu, fastnar bara i filmatiserade böcker som liknar något….

4 reaktioner på ”Top Ten Tuesday v 18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s