Tematrio – Arbetarlitteratur

8039a-tematrioI övermorgon är det första maj och Lyran vill ha lite tips på arbetarlitteratur.

Temat för veckan är således givet,berätta om tre bra texter med arbetarfokus! 

1. Jag har precis läst Analfabeten – en berättelse från min ungdom av Ivar Lo-Johansson tillsammans med min bokcirkel (ska försöka klämma ur mig en recension snart) och jag rekommenderar den starkt. Mycket välskriven och lättläst. Dessutom hade den i alla fall för mig stor igenkänningsfaktor.

2. En annan serie om bör nämnas i sammanhanget är Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit. Har bara läst den första men den är otroligt bra.

3. Mitt tredje tips har jag inte läst själv men flera av tjejerna i min bokcirkel brukar tala sig varma om Moa Martinssons självbiografiska serie om Mia som börjar med Mor gifter sig.

14 reaktioner på ”Tematrio – Arbetarlitteratur

  1. Utvandrarsviten är bra (åtminstone de två första böckerna, för det är dom jag läst). Och Ivar Lo-Johansson borde jag läsa. Rekommenderar Mor gifter sig-serien. En klassiker.

    • Ivar Lo var verkligen en positiv överraskning för mig, en njutning att läsa. Mor gifter sig klättrar stadigt uppåt på min TBR lista även om sagda listan är lång 🙂

  2. Klassiska arbetarförfattare och – litteratur, och jag har inte läst nått av dem. Jag känner mig lite historielös faktiskt…

    • För ett år sedan hade jag inte heller gjort det, och hade jag inte gått med i en bokcirkel då som fått mig till det hade jag nog i ärlighetens namn inte gjort det än heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s