Allegiant av Veronica Roth

Allegiant_DemiJacket_WetProofTest.indd
Denna recension kan innehålla spoilers gällande föregående delar i serien. Inte för att det nödvändigtvis måste göra något, lyckades spoila mig själv lite med denna då jag bara var tvungen att bläddra framåt för att se om Tobias fortfarande var med i slutet, men det gjorde inte så mycket för själva läsupplevelsen tyckte jag. Den här läste jag inte i streck direkt efter de andra utan drog ut på det lite mer. Hade läst så mycket att ögonen gjorde ont och jag behövde få landa lite i allt som hänt innan jag gick in i avslutningen, även om jag samtidigt knappt kunde bärga mig att läsa vidare.
Jag måste säga att jag hade lite svårt med att formen helt plötsligt byttes här och vi har kapitel ur Tris perspektiv och ur Tobias perspektiv. Inget som jag tycket tillför något, snarare blev det lite mer otydligt då man som läsare var tvungen att komma ihåg vem som var ”jag” just nu, fick bläddra bak ett antal gånger för att kolla. Det är en annan sak om karaktärerna befinner sig på olika platser eller så, här blev det som sagt mer störande tyckte jag.
Förutom detta så tyckte jag om denna bok, riktig mycket. När det gäller trilogier känns det ofta som om det fanns material till två böcker och trean tvingades dit av förlag eftersom det är inne med trilogier, men så är inte fallet här. Det känns genomtänkt och storyn räcker ända fram. Inte ens epilogen, något som jag ibland tycker förstör (se Harry Potter), känns påklistrad utan är motiverad och ger ett avslut.
Något som jag gillade i denna var något som jag alltid är väldigt förtjust i, nämligen när en karaktär för första gången träffar på något som är en helt vanlig sak i verkliga livet och sedan ska försöka förstå och förhålla sig till det. Vi får vara med på flera sådana saker, och jag köper reaktionerna. Mycket av det som är vardagligt för oss är egentligen väldigt komplext och vi skulle antagligen tycka att det var konstigt om vi inte vuxit upp med det.
Rekommenderar verkligen denna serie till de flesta som tycker om att läsa.
Har sett att det kommer komma några noveller om Fours liv innan dessa böcker. Ser fram emot att få läsa lite mer om honom samtidigt som jag är glad över att den här serien har fått det slut som det fick. Känns bra och värdigt för storyn och karaktärerna.
Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie #3 Divergent
ISBN 978-0-00-753807-2

En reaktion på ”Allegiant av Veronica Roth

  1. Pingback: Sammanfattning April 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s