Divergent av Veronica Roth

DIVERGENT_B_Format_UK.inddDet här har varit en av de där böckerna för mig där jag dragit mig för att läsa den eftersom dels verkar precis alla göra det och de allra flesta är rörande överens om att detta är bra. Vilket egentligen borde vara en anledning till att läsa, inte att avstå. Men kunde inte hjälpa min nyfikenhet och när jag nu med hjälp av diverse rabatter fick hela trilogin i princip gratis kände jag att jag var tvungen att slå till. Och jag ångrar mig inte en sekund. Läste denna på mindre än ett dygn, blev helt fast nästan med en gång.
Berättelsen om Tris griper tag i mig och jag köper hela världen som Roth skapat rakt av. De olika fraktionerna, personlighetsdragen, den problematik som uppstår. Allt känns väldigt trovärdigt. Jag gillar också kemin mellan Tris och Four, man känner med en gång att det finns en attraktion där emellan. På samma sätt som man känner att Christina och Tris har en också.
Jag rekommenderar denna varmt.
Ser också fram emot att se filmatiseringen av denna. Även om jag inte alls håller med om castingen utseendemässigt så hoppas jag att det kommer att funka skådespelar och kemimässigt.
Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie #1 Divergent
ISBN 978-0-00-742042-1

6 reaktioner på ”Divergent av Veronica Roth

    • Tycker det är så tråkigt när man inte ens kan hålla sig till en sån enkel sak som rätt hårfärg. Känner inte till tjejen sen tidigare men Theo James har jag tyckt om så hoppas på att han kan få det att funka ändå. Utseendemässigt hade jag annars tänkt någon som Max Irons som Four.

  1. Pingback: Sammanfattning April 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s