Snön som föll i april av Rosamunde Pilcher

0_-7239303711265029747För ett antal år sedan när jag var tonåring plöjde jag igenom mammas samling av Rosamunde Pilchers böcker. Mina minnen därav var att jag gillade dem, lite småmysigt romantiskt sådär. Tyvärr har iallafall inte denna bok behållit sin charm. Eller det är kanske synd att säga, denna utgåva har inte det. Den äldre än vad den är, boken kom i original 1972 och denna utgåva 1994, det språk som används är inte motiverbart då den ska utspela sig i nutid då, och sedan så kan jag inte tro att hon skriver så otroligt dåligt. Det är upprepningar på var och varannan sida om saker och ting.
Caroline ska gifta sig med Hugh, sin styvmors bror. Efter bröllopet ska lillebrodern Jody följa med styvmodern och hennes nya man till Kanada, något han inte vill. Han vill bo hos sin bohemiske storebror som ingen sett på flera år men tros vara i Skottland för tillfället. Caroline och Jody ger sig iväg för att söka upp brodern och råkar på vägen ut för en snöstorm som leder dem till Oliver som precis begravt sin bror…
Upplägget är lite farsartat nästan med alla invecklade släkt och vänskapsband som man inte känner till för att vissa går under olika namn i olika sammanhang. Dessutom är grundhistorien väldigt förutsägbar, även om den är bitvis lite gullig också. Men nja, kan tyvärr inte säga att jag rekommenderar den till någon annan att läsa.
Betyg 1 2 3 4 5
Språk Svenska
Originalspråk Nej
Serie –
ISBN 9137105582
Det här är min aprilbok i läs ett år utmaningen som hålls i av Västmanländskan.

2 reaktioner på ”Snön som föll i april av Rosamunde Pilcher

  1. Pingback: Sammanfattning April 2014 | Annas Bokbord

  2. Pingback: Årssammanfattning 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s