Cross and Burn av Val McDermid

19100618Äntligen är Val McDermid tillbaka med en bok om Tony Hill och Carol Jordan. Denna kom i slutet på förra året och jag har längtat efter att få lägga vantarna på den sedan jag gav den till pappa i present då 🙂
OBS om du inte läst tidigare böcker i serien kommer denna recension att spoila framförallt The Retribution
När vi kommer in i denna bok så håller både Tony och Carol på att försöka lappa ihop sina liv igen. Carol har lämnat sitt jobb inom polisen och försöker arbeta sig genom förlusten av sin bror. Tony är inte längre konsult till polisen och trots att han jobbar på som förut så är han vilse (mer än vanligt) i tillvaron. När en bekant till Paula försvinner så drar hon in Tony i utredningen i smyg och snart är de en seriemördare på spåren. Tyvärr siktar polisen in sig på fel misstänkt och även Carol dras tillbaka in i polisvärlden igen.
Riktigt bra bok, en av mina favoriter i serien faktiskt. Jag gillar hur det mitt i mordutredningar och försvinnande blandas in humor. Även hur det lilla personliga får sin plats i den större världen och hur sammanlänkade och skilda våra liv är med varandras. Efter att Tonys och Carols förhållande helt kollapsat i förra boken är det på ett sätt tillfredsställande att se hur trasiga av att förlora varandra de har blivit, om jag kan säga så utan att låta knäpp. Det är trovärdigt. Vi har alla kännt människor i våra liv som betyder mer än vi anar, även om vi tror att de har en stor del i det redan.  Och det är naturligt att sörja detta. Det är också väldigt trovärdigt i hur saker och ting omvärderas när saker och ting händer. Var är viktigast; det som hände igår eller det som händer just nu? Och hur ska vi forma morgondagen?
Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie Tony Hill & Carol Jordan #8
ISBN 978-1-4087-0455-4

7 reaktioner på ”Cross and Burn av Val McDermid

  1. Pingback: Sammanfattning Mars 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s