Bokfrågan: är du med i en bokcirkel?

Ugglan och Boken är nyfiken på om man är med i någon bokcirkel. Och det är jag ju.

Jag är sedan drygt ett år med i en fysisk här i Norrköping. Vi träffades via enbokcirkelföralla och har vid det här laget läst lite allt möjligt. Just nu läser vi Niels Klims Underjordiska Resa. Det är jättekul att träffas och diskutera det vi läst, och andra saker. Vi kommer även så bra överens att vi har börjat hitta på andra saker tillsammans. Nu senast var vi på Knitting Peace med Cirkus Cirkör. (Rekommenderas varmt förövrigt.)

Har även varit med i mer tillfälliga cirklar på nätet, t ex så har jag och C R M Nilsson de senaste veckorna läst Les Misérables tillsammans. Ett tag var jag även med i en deckarcirkel på nätet men den dog ut lite efter några gånger, men det var kul. Det fungerar förvånansvärt bra att cirkla på nätet, även om det ger lite extra att träffas personligen.

Funderar du på att börja cirkla så är mitt råd att bara göra det. Det kommer ge så mycket mer än vad man kan ana innan.

4 reaktioner på ”Bokfrågan: är du med i en bokcirkel?

  1. Håller med om att det går alldeles utmärkt att bokcirkla på nätet, men de riktiga träffarna med fika och live-sällskap är ändå bäst, tycker jag!

  2. vi har en envis bokcirkel som funnits länge och med visst manligt inslag. vi diskuterar intensivt – utan kaffe och annan förtäring – en gång i månaden. vårt ”bibliotek” är vid det här laget imponerande, om jag får säga det själv…

    • Trots att jag trivs jättebra med min bokcirkel så är det du nu säger det enda jag kan sakna ibland. Vi är alla tjejer i samma ålder, en tjej är inte från Sverige men annars är vi inte alltför olika i våra bakgrunder. Ibland skulle man behöva en man, eller någon i en annan ålder för att ge lite andra perspektiv. Även om vi diskuterar mycket om vissa saker så är vi oftast rörande överens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s