Saints of the Shadow Bible av Ian Rankin

19614207I denna bok möts återigen Rankins båda detektiver Rebus och Fox. Rebus är tillbaka som polis igen efter att ha varit pensionär en sväng, men denna gång som detective sargent under detective inspector Siobhan Clarke istället för det omvända förhållandet som de haft tidigare. Och det är inte bara lagstiftningen om polisers pensionsålder som ändrats utan även den gällande så kallad double jeopardy, det vill säga huruvida  man kan åtalas för samma brott två gånger. Det leder till att gamla fall öppnas på nytt och som sitt sista fall inom polisens interna granskning, the complaints, får Fox som uppdrag att granska ett fall från när Rebus precis börjat inom poliskåren och det gäng han kom in i då, the saints of the shadow bible. Nutid och dåtid blandas och vem ska man egentligen vara lojal mot?

Jag gillar verkligen denna senaste bok om Rebus och att han har fått komma tillbaka från sin pensionering. Jag gillar också hur han och Fox ställs mer emot varandra i denna till skillnad från förra gången de möttes då de mer fanns parallellt med varandra. Som alltid när jag läser Rebus väcks min längtan till att åter besöka de platser som finns med i boken och någon gång vill jag också sitta i the Oxford Bar, även om jag nog skippar IPAn.

Jag har läst att Rankin planerar att ta en paus från skrivandet så att vi kommer få vänta lite längre på nästa bok. Jag hoppas bara att det inte blir för länge och att både Rebus och Fox får finnas med i persongalleriet.

Betyg 1 2 3 4 5
Språk Engelska
Originalspråk Ja
Serie #19 Inspector Rebus
ISBN 978-1-4091-4475-5
c8268-sp14Det här är februaris bok i Spänningsutmaningen 2014 som hostas av Mia.

2 reaktioner på ”Saints of the Shadow Bible av Ian Rankin

  1. Pingback: Sammanfattning Februari 2014 | Annas Bokbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s