Tematrio – systrar och bröder

4d88e-tematrioDenna vecka vill Lyran läsa mer om syskonrelationer.

Just nu läser jag Godnattsagor om barn som dricker och under läsningen föddes idén om ett syskontema. Det finns ganska många böcker som berör syskonrelationer, men kanske kan det vara lite svårt att på rak arm komma på tre. Ni får leta lite i minnet. Berätta om tre böcker som handlar om syskon.

1. My Sister, My Love: The Intimate Story of Tyler Rampike av Joyce Carol Oates. Om en söndrad familj efter att dottern blivit mördad. I fokus, som berättare, har vi storebrodern Skyler.

2. A Song of Ice and Fire av George R R Martin. Jag vet att jag tjatar om serien men med så tjocka böcker och bra så är det lätt att komma att tänka på och få in i tema. Flera syskonskaror som följs bla Lannister, Stark+Snow, Grayjoy, Baratheon, Targaryen…

3. The fifth child av Doris Lessing. Handlar om en familj som slits sönder när ett syskon, det femte barnet, inte är som alla andra.

 

8 reaktioner på ”Tematrio – systrar och bröder

    • Läser om fler och fler med dåliga JCO erfarenheter, känner inte igen mig, har jag bara haft tur med de titlar jag läst? Rekommenderar verkligen The Fifth Child, den kommer stanna kvar hos mig länge tror jag.

  1. Doris Lessing var det länge sen jag läste något av, och jag minns inte riktigt vilka böcker jag har läst av henne. Det vore kul att återvända till författaren någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s