Tematrio – Elisabeth

Efter att ha missat tematrion ett antal veckor nu så är jag tillbaka på banan igen. Denna vecka är temat Elisabeth eftersom det är morgondagens namnsdagsbarn. Så först ett grattis till Lyran från en Elisabet till en annan Elisabeth. Veckans tema är alltså som följer:
Berätta således om tre böcker skrivna av eller innehållande en Elisabeth (smeknamn och annan stavning godkännes så klart! Om ni är trötta på namnet Elisabeth kan ni gärna använda ert eget namn i stället!
1. Elizabeth George – författaren till böckerna om Inspector Lynley och Barbara Havers. Ser fram emot att låna den senaste, Just One Evil Act, av pappa så snart han läst ut den (han måste ju få läsa den först när han fick den i farsdagspresent av mig).
2. I Austenland (och uppföljaren Midnight in Austenland)  av Shannon Hale finns föga förvånande en Elizabeth, Miss Charming. Läste dessa böcker inspirerade av Jane Austens Pride and Prejudice i somras och jag kan verkligen rekommendera.
3. I The White Queen  av Philippa Gregory står Elizabeth Woodville i centrum av rosornas krig mellan Lancaster och York och även senare i konflikten mellan de segrande York-bröderna då hon gifter sig med Edward IV och blir drottning av England. Verkliga historiska faktavarvas med dramatiseringar och magi. Gillade boken men ännu mer den fantastiska tv-serien med samma namn.

14 reaktioner på ”Tematrio – Elisabeth

  1. Först ett grattis från ytterligare en Elisabeth. Både din första och tredje Elisabeth finns med även hos mig. Däremot inte din andra. Den har jag inte läst!!

  2. Hade en Elisabeth George-period när jag var yngre och plöjde igenom många av hennes böcker. Austenland känner jag inte till men den låter intressant.The White Queen väntar på sin tur i bokhyllan.

  3. Austenland var en positiv överraskning när jag läste den. Är lite tudelad med Gregory men tänker ge henne åtminstone en bok till. Själva det historiska tycker jag mycket om men språket är lite torrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s