Tematrio – tegelstenar

Måndag igen och dags för ny tematrio från Lyran. Denna gång ber hon oss tipsa om minnesvärda tegelstenar. Det är upp till oss själva vart vi drar gränsen för en tegelsten. Begränsar mig själv genom att inte välja böcker som är flera i en som exempelvis Lord of the Rings.
1. Jag kan inte låta bli att tipsa om David Copperfield (ja, jag vet att jag gjort det x antal gånger men den är ju så bra!) av Charles Dickens.
2. Bring Up the Bodies av Hilary Mantel. Jag vet att många läser eller precis läst Wolf Hall. Missa för allt i världen inte denna som är uppföljaren också. Minst lika bra.
3. Pillars of the Earth (Svärdet och Spiran) av Ken Follett. Spännande om uppförandet av en katedral i medeltida England. Har uppföljaren till denna godbit hemma som bara väntar på att bli läst.

9 reaktioner på ”Tematrio – tegelstenar

  1. Dickens, såklart! Jag funderade också på Svärdet och spiran men jag nämnde dem så nyligen så jag ville passa på att skriva om ngt annat denna vecka.

  2. Dickens läste jag som ung, men inte Copperfield tyvärr. Och Svärdet och spiran såg jag som tv-serie och blev sugen på att läsa men har inte kommit mig för…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s