Austenland av Shannon Hale

Jane är en tjej på strax över 30. Hon har ett jobb, som väl i och för sig inte suger, men det är inte speciellt inspirerande heller.  Hon har ett pärlband av misslyckade förhållanden bakom sig, mycket på grund av att ingen kan mäta sig med hennes ideal man,  Mr Darcy (i Colin Firth skrud). När en släkting dör ärver hon en tre veckor lång semester på ett exklusivt boende i England där det är full regencyupplevelse (tidsperioden 1811-1820 då UK styrdes av förmyndarregering) som erbjuds, allt från kläder till samtalsämnen och tidsfördriv. Gästerna (kvinnor förstås) blandas med skådespelare (män) som uppvaktar dem efter tidserans alla konster och regler.
Det här är en riktigt feelgood bok och jag kan förstå kärleken till Austen och hennes världar. Skulle gärna ta en liknande semesterresa själv :). Boken är välskriven och har ett lagom driv och konflikt mellan nutid och den värld som skapats på Pembrook Park. Men  hur mycket jag än gillade stora delar av boken så är jag lite besviken på slutet, lite för förutsägbart.
Måste bara tillägga att jag verkligen gillar omslaget till boken. Passar innehållet och är snyggt. Föredrar tecknade omslag så mycket mer än om det skulle ha varit motsvarande i foto (såvida det inte är en FTI såklart).
Ska bli kul att se filmen i höst, även om jag inte är helt säker på Keri Russell. Och Bret McKenzie som Martin, inte ett dugg likt beskrivningen, men men.
Betyg: 3/5
Böcker jag läst tidigare av samma författare: Det här är den första boken jag läst av Shannon Hale.

4 reaktioner på ”Austenland av Shannon Hale

  1. Gick in i bokaffär med specifikt syfte att köpa bla denna, men jag kan erkänna att omslaget var stor del i att den hamnade längst upp i läshögen med en gång. Och jag brukar inte lägga så stor vikt vid omslagen i vanliga fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s