Top Ten Tuesday v 28

Denna veckas ämne i Top Ten Tuesday från The Broke and the Bookish handlar om filmatiseringar av böcker. ”Top Ten Best/Worst Book To Movie Adaptations”.
Skulle gärna ta med Les Misérables här, men då jag inte läst boken än så kan jag inte riktigt. Plus det är ju musikalen egenligen så det är ett steg emellan där.  Alltså är detta allt sådant där jag både läst boken och sett filmen.
Bästa
1. Ivanhoe, ni vet den från 1982 som brukar inledadet nya året med Anthony Andrews och Sam Neill.
2. Sagan om Ringen, hela trilogin, känns lite svårt att separera dem.
3. Pride and Prejudice. Här tycker jag faktiskt nästan lika mycket om filmen med Matthew McFadyen och tv-serien med Colin Firth.
4. Atonement med James McAvoy. Nästan bättre än boken.
5. Anna Karenina. Den nya med Matthew McFadyen och Kiera Knightly. Gillade upplägget på filmen med teaterkulissinslagen.

Värsta
1. Beautiful Creatures – älskade boken av Margaret Stohl och Kami Garcia. Det enda jag gillade med filmatiseringen var att jag tyckte att Alden Ehrenreich var perfekt som Ethan. Resten, not so much. För skild från boken.
2. De tidiga Harry Potter-filmerna. Jag gillade de två sista men de innan dess är jag inte vidare förtjust i.
3. One Day. Gillade boken, men tyckte att det var helt fel skådespelare till den. Plus att konceptet som jag tyckte om i boken är svårt att få över till film.
4. Hithchikers Guide to the Galaxy. Alltså jag gillar Martin Freeman men filmen var inte så bra vad jag kommer ihåg. Svårfilmad bok kan man ju säga också.
5. Eragon. Inte urusel men definitivt inte i klass med boken/böckerna. 
Första jag kom på i resp kategori. Hade svårare än jag trodde att komma på dåliga, finns ju massor (bra också iofs) men hjärnan står still i sommarvärmen. (OBS absolut inget klagomål på densamma.)

6 reaktioner på ”Top Ten Tuesday v 28

  1. Jag håller med om Harry Potter-filmerna. Vilken lättnad att någon annan inte heller tycker om dem! Jag tror att filmatiseringen skulle ha blivit bättre om de hade väntat tills alla böcker hade kommit ut, så att de inte skulle behöva retconna så mycket.Jag gillar Atonement bättre som film än som bok. Boken föll mig inte alls i smaken.Anna Karenina tycker jag bäst om som film med Greta Garbo i titelrollen.

  2. Tror också att det hade varit smartare att vänta, de visste ju att det skulle komma fler böcker redan från början.Måste erkänna att jag inte sätt Garbo-versionen (jag vet, pinsamt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s