Solviken av Annika Estassy

Boken handlar om Marie som ärver ett hus av sin faster ute i Roslagens skärgård. I samband med flytten så täffar hon mäklaren Ylva som bollar arbete med att försöka kontrollera sin exman genom deras gemensamma dotter. En kväll när Marie är ute träffar hon på Ylvas ex och hans kompis…
Som ni förstår hade detta lätt kunnat bli en slags förväxlingskomedi men det är en varm och fin berättelse om vänskap och kärlek som målas upp. Det är lite svårt att sätta genre på boken då chiclit kanske känns lite ytligt för den, men roman är å andra sidan kanske lite tungt.
Boken har många intressanta karaktärer, alltifrån Marie själv, hennes bästa kompis, de nya grannarna i skärgården, Ylva och hennes ex Niklas mfl. Det är härligt att läsa om hur välkommen Marie blir av de flesta på ön och hur hon genom att renovera huset även på sätt och vis renoverar sig själv efter olyckliga förhållanden. Ylva vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om, hon behöver ju uppenbarligen professionell hjälp då det inte är normalt att bete sig som hon gör gentemot de som finns i hennes närhet. Trots de skador hon tillfogar andra kan jag inte låta bli att tycka lite synd om henne också, hon verkar i grunden vara väldigt olycklig och osäker.
Hade läst denna bok i ett sträck om jag inte påbörjat den så pass sent första dagen. Stark debut som lovar gott inför framtida författarskap.
Betyg 4/5
Böcker jag läst tidigare av samma författare : det här är Annika Estassys debutroman. 

2 reaktioner på ”Solviken av Annika Estassy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s