Tematrio – svenska favoriter

Dags för tematrio igen. Som ni kanske märkte så hoppade jag över medverkan förra veckan, jag är inte bra på att läsa noveller. Ska försöka rätta till det snart men hade inget direkt att komma med där.
Denna vecka vill Lyran hjälpa oss att uppmärksamma Sveriges nationaldag på torsdag genom att lista våra svenska favoriter. Jag har varit dålig på att läsa svenskt under många år och försöker nu att rektifiera det genom att förkovra mig både i nytt och gammalt. 
1. Astrid Lindgren – kan inte ha en svenska favoriter utan henne. Hennes böcker var en stor del av min uppväxt både genom att jag fick dem lästa för mig och att de hör till de böcker jag tydligast kommer ihåg att jag själv läste. Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta var nog favoriterna även om Pippi, Lotta och Emil också självklart lästes.
2. Vilhelm Moberg – nyupptäckt klassikerfavorit hos mig. Har ännu bara läst första delen i Utvandrarsviten men kommer dyka ned i de andra så snart jag bara kan.
3. Thomas Erikson – hans böcker om beteendevetaren Alex King har snabbt kvalat in på min måste läsa lista och då det ännu bara finns två hoppas jag på många fler delar framöver.

9 reaktioner på ”Tematrio – svenska favoriter

  1. Thomas Erikssons två böcker har jag än så länge olästa i hyllan, men han finns med i min boktolva i år så han lär bli läst 🙂

  2. Härliga Astrid! Brukar läsa Bröderna Lejonhjärta för mina elever och när vi sedan utser årets bästa bok så vinner den alltid 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s