Wuthering Heights av Emily Brontë

Nu har jag äntligen lyssnat klart på Wuthering Heights. Inte för att den var dålig, tvärt om som ni ser på mitt betyg, utan för att jag helt enkelt hade en svacka i ljudbokslyssnandet. Nu känner jag att jag håller på att komma in i det igen och denna pärla var riktigt bra och trevlig att lyssna på.
Själva grundhistorien om Cathy, Heathcliff och deras kärlekshistoria i hedlandskapet är ju ganska välkänd så jag tror inte jag behöver gå in på den någonting närmre. Det sagt så kom jag faktiskt inte ihåg många delar alls så trots att jag läst boken tidigare (och tom sett någon filmatisering) så kändes flera saker helt nya för mig. 
Denna tragiska historia är i min mening ett mästerverk på många olika sätt. Språket är vackert och de bilder som målas upp av landskapet är så bra gjorda och detaljrika att det känns som om jag vore där. Och trots att vissa detaljer gör att tidsperioden är fast så känns själva grundhistorien fortfarande väldigt nutida och inte på något sätt föråldrad. Det är synd att Emily Brontë aldrig fick någon chans att utveckla och fortsätta sitt författarskap, vem vet, hon hade kanske till och med kunnat överglänsa Jane Austen.
Ruth Golding som gjort inspelningen på LibriVox har läst in denna otroligt bra och jag rekommenderar verkligen denna version då jag tyckte att hennes sätt att läsa verkligen förhöjde upplevelsen av boken.
Betyg: 5/5 (både för bok och inspeling)
Böcker jag läst tidigare av denna författare: Jag har läst denna boken tidigare för många år sedan.

2 reaktioner på ”Wuthering Heights av Emily Brontë

  1. Jag håller precis på att läsa denna. Jag vet inte vad det är men jag kommer inte in i den. Trist då jag hade såna förhoppningar på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s