Utmaning – 8 kluringar

Mia utmanar med dessa kluringar så här på söndagsförmiddagen.
1. Vem är du?
Vilken fråga egentligen, och är man själv rätt person att svara på den? I alla fall. En tjej på 30+ som gillar att läsa, handarbeta (virka, brodera och min nya passion stickning), laga mat och tittar alldeles för mycket på olika serier.När jag har möjlighet tycker jag även om att träffa familj och vänner samt ge mig iväg på kortare eller längre resor där jag är känd för att missbruka någon av mina digitalkameror.
2. Vad jobbar du med? Använder du böcker i jobbet?
Är sjukskriven för tillfället, så det blir mycket läsa när jag kan.

3. Du ska nu namnge; en bästa bok genom tiderna?

Oh boy. Hmmm. Det får nog bli Ivanhoe av Sir Walter Scott. Det är nog den bok som jag läst om flest gånger och i min mening har den alla ingredienser för en bra bok.

4. Var sitter du helst och läser? Beskriv.

Det varierar lite. På vintern nu sitter jag nog helst i min soffa som är ganska djup och har många kuddar vilket gör att jag kan bygga ett litet ”bo” där jag kan sitta. Bakom soffan finns ett trevlig dubbelfönster där persiennerna kan öppnas och vinklas efter behov beroende på vilken tid på dygnet det är.  Sedan vill jag gärna ha en kanna gott bryggt te och lite mjölk bredvid mig inom bekvämt räckhåll.

5. Om du inte skulle läsa böcker alls, vad hade du gjort istället?
Lite se ovan på denna fråga, handarbeta, laga mat, titta på film/serier, fota. Men kanske också skriva lite. Gjorde det mycket när jag var yngre men har kommit ifrån det nu, men hoppas att jag kan komma tillbaka till det.

6. Vilken bok ser du framemot?

Nästa del i George R.R. Martins ”A Song of Ice and Fire” serie.

7. Vilka tips skulle du ge en nybliven bokbloggare?

Nu är jag ju själv ny bloggare så jag vet inte riktigt. Kanske att surfa runt så mycket som möjligt och hänga på  utmaningar som denna för att skapa kontakter med andra bokbloggare. Även kommentera andras recensioner/inlägg.

8. Finns det något du skulle vilja ha boktips om?

Hmmm, jag tycker om alla slags boktips egentligen. Men det jag är sämst på och läsa är väl framförallt svenska författare, och nya sådana. Så det tycker jag är intressant när jag ser recensioner om sådana. 

2 thoughts on “Utmaning – 8 kluringar

  1. Tack, ja ibland är den lite "för" trevlig :)Nej henne har jag inte testat. Tack för tipset, ska definitivt ha i åtanke nästa gång det ska inhandlas böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s