Tematrio Sportlov

Denna vecka utmanar Lyran oss att nämna tre böcker om sport.
Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.
Eftersom  Lyran själv nämner Fever Pitch av Nick Hornby som jag själv först kom att tänka på så blev det lite svårare att komma på fler.
1. Playing for Pizza av John Grisham. Handlar om en amerikansk football spelare som det gått lite snett för och han hamnar i den italienska ligan av sporten.
2. Bleechers av John Grisham. Också om amerikansk football. Lite tråkigt med samma författare kanske men svårt att komma på några överhuvudtaget. För övrigt är det lite svårt att läsa båda dessa böcker tyckte jag när jag inte har någon som helst insyn eller förståelse för sporten alls. Bleechers är klart bäst av de två men ingen av dem är någon av Grishams bästa, långt därifrån.
3. Playing for the Ashes av Elizabeth George. En av hennes ganska tidiga böcker om Inspector Lynley och hans sidekick Barbara Havers. Själva titeln anspelar på något cricketrelaterat, (kan inte cricket heller), och själva mordoffret är en spelare så det finns med en del i storyn också. Men man behöver inte alls förstå cricket på samma sätt som man behöver förstå football i de två första. Är ett stort fan av George så denna är helt klart min favorit bland dessa.

8 reaktioner på ”Tematrio Sportlov

  1. Inte de bästa han skrivit i min mening, men det är ju ändå Grisham och jag har så här långt aldrig blivit riktigt besviken på någon av hans böcker.

  2. Nej det var ju ett tag sen Georgen kom ut, var tvungen att kolla in på min Goodreads vad jag hade satt för betyg 🙂 Så de andra finns som filmer? Det hade jag missat totalt, måste kollas upp. Kan tänka mig att det är lite lättare att fatta sporten när man ser det och inte bara läser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s